Αρχική

Υποστηρικτικές τηλεδιασκέψεις για τα Σχέδια Δράσης Σχολικής Μονάδας

Σχολιάστε

Διοργανώνονται, με πρωτοβουλία της Συμβούλου Εκπαίδευσης ΠΕ70 Ιωάννας Μανάφη, δύο υποστηρικτικές τηλεδιασκέψεις στις 27 και 28 Νοεμβρίου 2023 για τους/τις Συντονιστές/στριες Ομάδων Δράσης των σχολικών μονάδων της 2ης Ενότητας Π.Ε. Έβρου, ενόψει της υποβολής των Σχεδίων Δράσης Σχολικής Μονάδας στην ειδική ψηφιακή εφαρμογή του ΙΕΠ έως τις 10 Δεκεμβρίου 2023.

Ημερίδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επαυξημένης Πραγματικότητας

Σχολιάστε

Επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Η Εκπαιδευτική Ρομποτική στο Δημοτικό Σχολείο» διοργανώθηκε για όλους τους εκπαιδευτικούς (ΠΕ70, ΠΕ73 και ειδικοτήτων) των Μειονοτικών Σχολείων δήμου Σουφλίου, με ευθύνη των Συμβούλων Εκπαίδευσης ΠΕ70 Ιωάννας Μανάφη και ΠΕ73 Αχμέτ Νιζάμ.

Η ημερίδα, με επιμορφωτές τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης Ιωάννα Μανάφη και τον  Διευθυντή του 1ου ΔΣ Σουφλίου Ευάγγελο Ζηκίδη, έλαβε χώρα στο Εργαστήριο Ρομποτικής του 1ου ΔΣ Σουφλίου την Τρίτη 14/11/2023 κατά τις ώρες 8.30 – 13.30 και περιλάμβανε εισήγηση για τη Εκπαιδευτική Ρομποτική και την εισαγωγή της στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων στο Δημοτικό σχολείο, καθώς και βιωματικό εργαστήριο για τους εκπαιδευτικούς με κατασκευή και προγραμματισμό ρομπότ με το κιτ Ρομποτικής Lego Spike Prime.

Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία, στο πλαίσιο της ημερίδας, να συμμετάσχουν σε βιωματικό εργαστήριο φιλαναγνωσίας με επαυξημένη πραγματικότητα μέσω μια πρωτότυπης οπτικοακουστικής δημιουργίας χωρικής επαυξημένης πραγματικότητας που φιλοξενείται στη Σχολική Βιβλιοθήκη του 1ου ΔΣ Σουφλίου και είναι έργο της καλλιτέχνιδος οπτικοακουστικών μέσων Δωροθέας Δασκάλου.

Τηλεδιασκέψεις με τους Παιδαγωγικούς Συμβούλους-Μέντορες & τους Ενδοσχολικούς Συντονιστές (Τάξεων/Γνωστικού πεδίου)

Σχολιάστε

Την Τρίτη 7/11/2023, ώρα 12.00-13.30, και την Τετάρτη 8/11/2023, ώρα 12.00-13.30, πραγματοποιήθηκαν τηλεδιασκέψεις της Συμβούλου Εκπαίδευσης ΠΕ70 Ιωάννας Μανάφη με τους Παιδαγωγικούς Συμβούλους-Μέντορες και τους Ενδοσχολικούς Συντονιστές (Τάξεων/Γνωστικού πεδίου) αντίστοιχα, προκειμένου να συζητηθούν τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες των εκπαιδευτικών που ορίστηκαν στους νέους αυτούς θεσμούς, αλλά και το πλαίσιο συνεργασίας με τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης παιδαγωγικής ευθύνης.

Ενημερωτικές τηλεδιασκέψεις για τη διαδικασία αξιολόγησης νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Σχολιάστε

Δύο προαιρετικές ενημερωτικές τηλεδιασκέψεις με θέμα «Διαδικασία αξιολόγησης εκπαιδευτικών – Πεδίο Α1» διοργάνωσε η Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ70 Ιωάννα Μανάφη στις 6 & 7 Νοεμβρίου 2023 για τις/τους νεοδιόριστες/ους εκπαιδευτικούς της 2ης Ενότητας Δημοτικών Σχολείων Έβρου.