Αρχική

Περί

του  blog

Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε για να λειτουργήσει ως εργαλείο επικοινωνίας μεταξύ της Σχολικής Συμβούλου και των εκπαιδευτικών της 3ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Έβρου.

Πρόκειται για ένα «ιστο-περιοδικό» με μικρά άρθρα εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος και η φιλοδοξία μας είναι να ενδιαφέρουν πραγματικά!

Δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό. Στόχος μας είναι η αναζήτηση, σταχυολόγηση και ανάρτηση ειδήσεων και πληροφοριών που κρίνουμε χρήσιμες και ενδιαφέρουσες. Ανακοινώσεις, υλικά, ιδέες, προτάσεις, νέες τεχνολογίες και άλλα που κάθε μέρα μας απασχολούν στο έργο μας, θα βρίσκονται στις στήλες του.

Μεγάλη μας τιμή θα αποτελούσε και η συμμετοχή των εκπαιδευτικών της Περιφέρειάς μας με την κατάθεση των δικών τους άρθρων προς ανάρτηση ώστε το ιστολόγιο αυτό να λειτουργήσει ως ένα αποθετήριο υλικού, πρακτικών και προτάσεων χρήσιμο για όλους τους συναδέλφους μας.

Τέλος, η δημιουργία αυτού του ιστολογίου ως εργαλείου επικοινωνίας δεν υποτιμά διόλου τη σημασία της ζωντανής επικοινωνίας. Άλλωστε στόχος μας δεν είναι να ακυρώσουμε τη διά ζώσης επικοινωνία παρά μόνο να την e-ποστηρίξουμε και εξ αποστάσεως

Περί της blogger

«Στη Β΄ Δημοτικού είπα για πρώτη φορά πως θέλω να γίνω δασκάλα. Η πρόθεσή μου δεν ήταν και τόσο αθώα. Στην πραγματικότητα ήθελα να «πάρω το αίμα μου πίσω», αφού στόχος μου ήταν να βρεθώ κι εγώ στην πλεονεκτική θέση της δασκάλας μου, η οποία ανέθετε σε μας υπερβολικά πολλές εργασίες για το σπίτι, ενώ η ίδια ξεκουραζόταν μακάρια τα απογεύματά της, όπως τουλάχιστον το φανταζόμουν τότε!  Τελικά η ευχή μου πραγματοποιήθηκε και έγινα δασκάλα, αλλά ευτυχώς ποτέ δεν έβαλα σε εφαρμογή το «πονηρό» σχέδιο των παιδικών μου χρόνων εξουθενώνοντας τους μικρούς μαθητές μου.

Κατόπιν έκανα κι άλλες σπουδές, προπτυχιακές και μεταπτυχιακές στη Φιλοσοφική Σχολή, προπτυχιακές στη Θεολογική που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, συμπληρωματικές παιδαγωγικές σπουδές στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβαίν στο Βέλγιο, αλλά δεν θέλησα ποτέ να αποχωριστώ το Δημοτικό σχολείo!

Θιασώτης της δια βίου εκπαίδευσης, που μου δίνει τη χαρά να νιώθω πάντα μαθήτρια, δεν έχω χάσει τις ανάλογες ευκαιρίες που μου δόθηκαν: Διδασκαλείο, επιμόρφωση στις ΤΠΕ, ξένες γλώσσες, σεμινάρια μικρής και μεγάλης διάρκειας, δια ζώσης και εξ αποστάσεως.

Ώρες ώρες δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα τι μου αρέσει πιο πολύ: ο ρόλος της δασκάλας ή της μαθήτριας!

Νομίζω πως δε θα πάψω ποτέ να κάνω και τα δύο ταυτόχρονα!!!»

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: